Εύχομαι να έχεις μια όμορφη, ενδιαφέρουσα πορεία γεμάτη μάθηση.
Καλή σχολική χρονιά !!!

Θα ήθελα να μάθεις να σου αρέσει η γνώση, η δημιουργία, η πρόοδος. Να ξέρεις ότι η γνώση είναι μια συνεχής διαδικασία είτε βρίσκεται στο σχολείο είτε έξω από αυτό. Αυτά που θα μαθαίνεις μέσα στην τάξη βρίσκονται και γύρω μας στη ζωή και ελπίζω να καταφέρεις να τα συνδυάζεις για να βρίσκεις ενδιαφέρον και να προχωράς μπροστά.

Μακάρι να βρεις καλούς δασκάλους, φίλους από αυτούς που κρατάς μια ζωή και να ξεπερνάς τις δυσκολίες που θα σου τύχουν βγαίνοντας δυνατότερη και μαθαίνοντας από αυτές.

Εύχομαι οι Κυριακές να μην σου φαίνονται τόσο γκρίζες και οι Δευτέρες όχι τόσο βαριές (άμα είσαι αδιάβαστος αλλά δεν είσαι και ο δεν-με-νοιάζει-τίποτα όλα φαίνονται κάπως πιο προς το μαύρο). Τα βιβλία σου είδα ότι είναι πολύ πιο χαρούμενα από ότι τα θυμάμαι μακάρι και τα σχολεία. Ελπίζω η τεράστια τσάντα που κουβαλάς με όλα τα απαραίτητα αλλαξιές-παγουρίνα-μωρομάντηλα να σε βοηθήσουν και αν τα ξεχάσεις δεν πειράζει χεράκι, βρυσούλα, νεράκι και τι έγινε αν πιτσιλιστείς? (μην κοιτάς που εγώ σου δίνω τις comme il faut οδηγίες)

Θα προτιμούσα επίσης να διαβάζεις στρωτά και με πρόγραμμα … καθαρά για εγωιστικούς λόγους 🙂
Για να μην αγχώνομαι κάθε μεσημέρι, να μην στεναχωριέμαι όταν παίρνω τους βαθμούς σου και να προλαβαίνουμε και καμιά βόλτα.

Χθες ήταν μια συγκινητική, φορτισμένη ημέρα. Σάστισα και εγώ μαζί με το πρωτάκι μου όταν βρέθηκα στο προαύλιο του σχολείου, είχα ξεχάσει πόση φασαρία και κίνηση είχε. Ανατρίχιασα όταν άκουσα το κουδούνι αν και δεν μου φάνηκε τόσο απότομο και απόλυτο όπως παλιά (ίσως γιατί δεν χτύπησε για εμένα). Συγκινήθηκα στον αγιασμό όταν τα είδα να έρχονται σε δυάδες. Εκεί που όμως έβαλα τα κλάματα ήταν το μεσημέρι. Μου είπε ότι η φίλη της δεν ήθελε να είναι χέρι-χέρι. Στεναχωρήθηκε λέει αλλά διάλεξε ένα κοριτσάκι με το ίδιο όνομα με αυτήν, για να μην το ξεχνάει με τόσα ονόματα καινούρια και της ζήτησε να προχωρήσουν μαζί. Το βρήκα τόσο ώριμο, τόσο ανεξάρτητο … μου φάνηκε τόσο έτοιμη για το σχολείο, μην πω και για τη ζωή …

Καλή σου τύχη