DIYΈνα δεντράκι στο σαλόνι

Ένα δεντράκι στο σαλόνι

Πολλά μεσημέρια, όταν προλαβαίνω και συντονίζω τα παιδιά, μου αρέσει πολύ να βλέπω την εκπομπή ουράνιο τόξο στην ερτ, ειδικά το τέλος της που έχει κάποια χειροτεχνία. Με γυρναει πολύ πίσω τότε που ξεροστάλιαζα να έρθει η ώρα της εκπομπής χιλιοποδαρούσα για να μάθω πράγματα με παιδικό τρόπο και να δω κατασκευές. Πάντα μου άρεσαν πολύ οι κατασκευές και εκείνα τα χρόνια ήταν πολύ λιγότερα τα ερεθμίσματα και οι ιδέες για ένα παιδί.

Σήμερα είδα ένα πολύ ωραίο προτζεκτάκι που υλοποιήσαμε αμέσως. Η ιδέα ήταν απλή αλλά η υλοποίηση κάπως πιο περίπλοκη λόγω τετράχρονου σίφουνα. Φτιάξαμε ένα δεντράκι από πλαστελίνες, το φωτογραφίσαμε καρέ καρέ και ορίστε το βιντεάκι μας με το δεντράκι στο σαλόνι που φυτρώνει μεγαλώνει βγάζει κλαδιά, φύλλα φρούτα και μετά τα ρίχνει σιγά σιγά.

Έφτιαξα ένα σταθερό setting, το τραπεζάκι του σαλονιού. Βάλαμε επάνω ένα χαρτόνι σε συγκεκριμένη θέση και ζωγραφίσαμε έναν κύκλο για να μην χάνουμε τη θέση. Τοποθετήσαμε την φωτογραφική σε κοντινή απόσταση πάνω σε σταθερό τραπεζάκι και ελέγξα τις ρυθμίσεις. Ήμασταν έτοιμες. Αρχίσαμε να πλάθουμε την πλαστελίνη μας και να τραβάμε καρέ καρέ. Μια έκανα εγώ, μια εκείνη. Μια πατούσε εκείνη το κουμπί μια εγώ και εκείνη χάζευε τις φώτο που έβγαιναν. Το σίγουρο είναι ότι στις περισσότερες σκουντούσε είτε το χαρτόνι είτε τη μηχανή από λίγο. Επίσης πάνω στη χαρά μας δεν ασχοληθήκαμε και πολύ με το τι άλλο φαίνεται από πίσω και πάνω στη βιασύνη μας τραβούσαμε και κανένα χέρι. Ξέρω ότι την επόμενη φορά θα το κάνουμε καλύτερα, στο σπίτι μας θα έχουμε και τρίποδα που θα τα κάνει ευκολότερα αλλά δεν βαριέσαι αυτό το βίντεο θα βάλω γιατί είναι το πρώτο μας και η χαρά που κάναμε ποτέ δεν θα είναι η ίδια.
Growing Tree

Να πω ότι δεν είχαμε μόνο χαρά 🙂 γιατί ήταν από αυτά τα παιχνίδια που καταπορώθηκε η μαμά και δεν ήταν από τα παιχνίδια που το κάνει για τη μικρή. Έτσι όταν σκουντούσε κάθε φορά τη μηχανή και το χαρτόνι μισοεπίτηδες μισοκαταλάθος νευρίαζα στα αλήθεια :), πολύ μέσα μου λιγότερο απέξω μου. Ξέρω απαράδεκτο αλλά τι να κάνω έχω και εγώ ένα μικρό παιδί μέσα μου.

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)