Spending my TimeΠετσέτες Χαμάμ

Πετσέτες Χαμάμ

Δεν ξέρω αν φταίει ο σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής αλλά οι παραλίες μας φέτος γεμίζουν σιγά σιγά με πετσέτες χαμάμ (για να μην παρεξηγούμαι δεν έχω δει ποτέ  κανένα τούρκικο).

Pestemal για τα τούρκικα χαμάμ, futah στη Γαλλία και την Τυνησία και ένα σωρό άλλες  ονομασίες ανά τον κόσμο sarong, kikoy, kangas, shukas…Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, πεστεμάλι λέγανε τις ποδιές που φορούσαν οι γυναίκες … άρα είχαμε και στο χωριό μας.

Ελαφρύ, βαμβακερό, απορροφητικό, στεγνώνει εύκολα, πιάνει μικρό χώρο και είναι λίγο πετσέτα,  λίγο παρεό, λίγο ριχτάρι. Η ιδέα απλή και γνωστή από παλιά, ένα κομμάτι ύφασμα για όλες τις χρήσεις.  Σκουπίζεσαι, το απλώνεις κάτω, σκεπάζεις το μωρό, τυλίγεσαι το βράδυ, κάνεις πικ νικ, το  στρώνεις τραπεζομάντιλο ή απλώς δίνεις στυλ στο μπάνιο σου.

Τη δική μου την πήρα από το le cotecherie στη Χώρα της Σερίφου αλλά φαντάζομαι ότι  κυκλοφορούν σε κάθε νησί αφού βρήκα ότι έχει στην Πάρο και τις Σπέτσες. (update: Μετά από 7 χρόνια που γράφτηκε αυτό το ποστ κυκλοφορούν παντού πλέον)

Ψάχνοντας για πετσέτες χαμάμ έπεσα πάνω σε μια πολύ ωραία ιδέα για δέσιμο παρεό που το κάνει  να στρώνει καλύτερα. Δεν το δοκίμασα ακόμη αλλά το σημειώνω εδώ για να  μην το ξεχάσω.

Αυτές οι πετσέτες μου κάνουν πολύ relaxing … καλοκαίρι … χαλαρότητα. Ειδικά στα ήρεμα απαλά  χρώματα. Εγώ πήρα μια μπεζ-γκρι με γαλάζιες ρίγες αλλά θέλω και μια μωβ, το  ακούς φίλε Ακη που πας στην Κωνσταντινούπολη ? 🙂 (καλά να περάσετε). Εκεί είμαι σίγουρη ότι θα έχει μεγάλη  ποικιλία σε χαμηλές τιμές.

Ψάχνοντας για πετσέτα μου άνοιξε και εμένα η όρεξη για παζάρια  και χαμάμ και Κωνσταντινούπολη . . .

Υ.Γ. Σοφία μου ελπίζω να μην σε κούρασα 🙂 🙂 🙂
σου κάνω μια περίληψη … ωραίες πετσέτες για παραλία και μπάνιο stop κάνουν και για παρεό stop φιλάκια stop

UPDATE 15/06/2015: Μετά από 2 χρόνια έχουν γίνει μεγάλη επιτυχία και κυκλοφορούν. Έχω ήδη αποκτήσει 5 και οι μικρές μου, πιο μεγάλες πια τις ευχαριστιούνται πάρα πολύ, δεν πάνε στην παραλία χωρίς αυτές. Τι κρίμα που δεν βγαίνουν και σε μικρότερο μέγεθος γιατί τους πέφτουν κομματάκι μεγάλες για παρεό. Για την ιστορία.. ο Άκης δεν διάβασε εγκαίρως το post και δεν μου έφερε ποτέ. Μου έφερε όμως ο Δημήτρης και με θυμήθηκε και η Ελένη 🙂 Βρήκα εγώ στη χαλκιδική τις mynewtowel.com και έτσι συμπλήρωσα. Googlάροντας πλέον μπορείς να βρεις πολύ εύκολα ένα peshtemeli και για εσένα.

Ciao

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)