Apr
24

Pizza Time

Pizza Time image
When the moon hits your eye like a big pizza pie ...  That's amore
Ti χαρούμενο, ξένοιαστο ιταλικό τραγούδι :) (Dean Martin) ταίριαζει λίγο και με τον καιρό σήμερα.

Μου αρέσουν πολύ οι πίτσες. Το θυμάμαι ως το αγαπημένο αλλά σπάνιο φαγητό των παιδικών μου χρόνων.

Θυμάμαι τη μυρωδιά της πιτσαρίας που ζήτημα να πηγαίναμε μια φορά το ποτέ. Θυμάμαι και μια φίλη της μαμάς μου που ενθουσιαζόμασταν όταν την επισκεπτόμαστε γιατί έφτιαχνε κάθε φορά πίτσα.  Είχαν μπακάλικο και με τις ακρούλες που περίσσευαν από τα μπαστούνια τυρί που πουλούσαν στο μαγαζί  έφτιαχνε φοβερές πλούσιες πίτσες.

Περίμενα πως και πως να μεγαλώσουν τα παιδιά να φτιάχνουμε πίτσες τα Σάββατα. Για έναν περίεργο λόγο που ίσως ονομάζεται κορεσμός και τα_έχω_όλα αυτό δεν έγινε γιατί τα παιδιά δεν τρελαίνονται για πίτσα (μα πως??) οκ τους αρέσει αλλά δεν το έχουν και σε τίποτα να την αγνοήσουν. Εγώ όμως εξακολουθώ και είμαι μεγάλος fun. Έχω μια συνταγή που πάντα μου πετυχαίνει από τη μαμά ενός φίλου μου που δεν είναι όμως πια φίλος μου. Ο φίλος έφυγε η πίτσα έμεινε.

Συχνά αν δεν έχω όρεξη ή χρόνο για να φτιάξω τη βάση μετατρέπω σε πίτσα κάθε πίτα αραβική, κυπριακή ή ελληνική :) και υπάρχει και η έτοιμη λύση pillsbury (είναι καλή).

Ζύμη
μισό lurpak (125gr)
500ml γάλα
1 κιλό αλεύρι
1.5 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
λίγη ζάχαρη
1 αβγό

Ζεσταίνουμε το γάλα, λιώνουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι και στο τέλος το αβγό.
Το αφήνεις 10 λεπτά να ξεκουραστεί μέχρι να οργανώσεις τα υπόλοιπα υλικά.
Στρώνεις σε αλευρωμένο ταψί
tip: Αν βάλεις πολύ αλεύρι στο ταψί μοιάζει λίγο με αυτές τις ψημένες στον παραδοσιακό φούρνο.

Υλικά για την πίτσα ...

Στρώνουμε πάνω από τη ζύμη κόκκινη σάλτσα. Εγώ προτιμώ σάλτσα για μακαρόνια. Αν δεν έχω δική μου, που συνήθως δεν έχω, αγοράζω τις έτοιμες σάλτσες για μακαρόνια Barilla. Την προτιμώ από την απλή κόκκινη σάλτσα. Η ketsup για εμένα απλά δεν υπάρχει σαν option.


Εμείς όπως βλέπετε και στη φωτογραφία στρώνουμε πίτσα για όλα τα γούστα. Λίγη κόκκινη σάλτσα, πολύ κόκκινη σάλτσα. Αλλού ελιές, αλλού μανιτάρια (για κάποιο λόγο εμένα μου αρέσουν περισσότερο τα κονσέρβας από τα φρέσκα). Τραβάμε και μια φωτογραφία να ξέρουμε που θα βρούμε τι :) και έτσι έχουμε χάρτη για το κόψιμο.

Στο τέλος στρώνουμε το τυρί.
Το μείγμα έχει:
1 μέρος reggato
1 μέρος gouda
1 μέρος πορτοκαλί cheddar
2 μέρη μοτσαρέλα

συνήθως φυλάω έτοιμο μείγμα στην κατάψυξη και έτσι έχω ανά πάσα στιγμή, για μια ώρα ανάγκης ή λιγούρας όπως το πει κανείς. Στην κατάψυξη επίσης φυλάω διάφορα περισσεύματα ζύμης από κάθε φορά για μια γρήγορη πίτσα.

Ψήνεις στους 180 για μισή ώρα περίπου

έτοιμη

κόβεις

και φυσικά στο τέλος δεν μένει ΤΙΠΟΤΑ ...