Kidsparty Frozen

party Frozen

Φέτος για τα 3α γενέθλια της μικρής μας εμπνευστήκαμε από το Frozen.
Όχι ότι ένα τρίχρονο έχει καμιά καούρα για το Frozen αλλά όταν συνοδεύεται από ένα 6χρονο αδερφάκι όλο και κάτι παραπάνω μαθαίνει.

Δανειστήκαμε λοιπόν λίγα μόνο στοιχεία για τη γιορτούλα μας και δεν το κάναμε η φωτοτυπία του Frozen, δεν μου αρέσουν άλλωστε και οι φωτοτυπίες.
Γαλαζοπράσινο χρώμα, ασημί χιονονιφάδες σε τοίχους και τζάμια, φωτάκια στο μπαλκόνι, φωτάκια στον μπουφέ και φωτάκια κάτω από το τραπεζομάντιλο.
Από τους ήρωες βάλαμε τον Όλαφ και την Άννα στην τούρτα … Έλσα δεν βρήκαμε sold out η Έλσα.

Τους καλεσμένους μας τους περιορίσαμε σε 4 συνομήλικα παιδάκια. Κατά τη γνώμη μου αυτός είναι πάνω κάτω ο αριθμός που χρειάζεται σε αυτή την ηλικία για να περάσουν ουσιαστικά καλά. Τα μεγαλύτερα αδερφάκια τους είχαμε πει ότι θα είναι βοηθοί-οδηγοί των μικρών κάτι που καθόλου δεν έπαιξε 🙂 όπως διαπίστωσε και η εορτάζουσα. Είπε το βράδυ “μαμά είδες? τελικά τα μεγάλα καθόλου δεν μας βοηθήσανε”. Σαν να ήταν σίγουρη από πριν .. δεν μου το έλεγε και εμένα που έκανα σχέδια ?

Απασχόληση από ανιματέρ επιλέξαμε να μην έχουμε για δύο λόγους.
1. έχοντας την εμπειρία από τα 3α γενέθλια της Μυρτώς είδα ότι τα περισσότερα τρίχρονα δεν απασχολούνται εύκολα σε αυτή την ηλικία
2. η εορτάζουσα ουδέποτε έχει κάτσει πάνω από πέντε λεπτά με ανιματέρ.

Οργανώσαμε λοιπόν τη δική μας απασχόληση.

1. Μπαλόνια: μα πόσο δεν τα βαριούνται? Πήραμε πολλά σε αποχρώσεις γαλάζιο, μωβ και άσπρο και δέσαμε κουδουνάκια στις άκρες τους (έμπνευση την ώρα του πάρτυ).
2. Φτιάξαμε πολύ άσπρη salt dough και μαζί με πορτοκαλί και μαύρη πλαστελίνη δημιουργήσανε μικρούς Όλαφ.
3. Κολλήσαμε στον τοίχο δύο χάρτινα δέντρα (σε διαφορετικό ύψος για πιο φυσικό αποτέλεσμα) & αγοράσαμε ένα σωρό διακοσμητικά, πον πον, αυτοκόλητα, κουδουνάκια, στρας για να τα στολίσουν τα παιδάκια
4. Tυπώσαμε χαρτιά frozen για ζωγραφική
5. Πινιάτα: τη γεμίσαμε με καραμελάκια και squinkies
6. Φυσικά τριγύριζαν και διάφορα παιχνίδια μας για να πιάσουμε όλο το κοινό 🙂

Από αυτό το event δύο home-made πράγματα ξεχώρισα και ευχαριστήθηκα.
Την τούρτα και τα δωράκια για τους καλεσμένους

Τούρτα

Θέμα φυσικά το Frozen. Έχω ήδη αναφέρει ότι σε κάθε πάρτυ παίρνουμε τούρτα λευκή σοκολάτα με βάση μπισκότα Oreo από τα Fresh. E! αποφάσισα να κάνω για πρώτη φορά το πείραμά μου, τούρτα δεν είχα ξαναφτιάξει. Πήρα την συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη και αντικατέστησα τα μπισκότα digestive με μπισκότα Oreo. Η γεύση βγήκε πολύ καλή και φέρνει αρκετά στην αγαπημένη μου. Ήθελα επίσης να κάνω το εσωτερικό της σε ντεγκραντέ αποχρώσεις του γαλαζοπράσινου. Έλα μου όμως που αυτό θέλει χρόνο. Βάλε ένα χρώμα, πάγωσε, μετά φτιάξε και πρόσθεσε το επόμενο layer. Χρόνος για κάτι τέτοιο δεν υπήρχε άσε που κατάλαβα πως ακριβώς έπρεπε να το κάνω αφού είχα φτιάξει τα 3 χρώματά μου 🙂 Έτσι τα έβαλα όλα, ανακατεύτηκαν ψυχεδελικά, στο τέλος κατέληξαν ένα χρώμα και τελείωσε η υπόθεση.

Στολισμός τούρτας
Είχα διαβάσει πως να κάνουμε πάγο και αφού ούτως ή άλλως φτιάξαμε γλειφιτζούρια φτιάξαμε και λίγο πάγο με μικροσκοπικά μαρσμέλοους μέσα για να είναι ας πούμε τάχαμου δήθεν χιόνι. Αφού το ντεγκραντάρισμα δεν μου βγήκε στο εσωτερικό είπα να το δοκιμάσω στο εξωτερικό και έκανα με κορνέ δύο στρώσεις στα πλάγια με αποχρώσεις του μπλε. Η αλήθεια είναι ότι ήπλιζα να μου βγει πιο ψηλή και να καταφέρω 3 αποχρώσεις αλλά δεν … Για το μπλε χρώμα το tip μου είναι ότι επειδή είναι πολύ σκληρό από μόνο του έριξα μια σταγόνα κίτρινο για να σπάσει λίγο και να αρχίσει να φέρνει προς γαλαζοπράσινο. Το ίδιο έγινε με τα γλειφιτζούρια και τη σαντυγί. Στην εσωτερική λευκή σοκολάτα δεν χρειάστηκε γιατί είχε από μόνη της μια κιτρινίλα.

Μπουφές

Αρχικά είχαμε μπουφέ γλυκών με light snack. Όσο προχωρούσε το απόγευμα και ξεφουρνίζαμε-ετοιμάζαμε προσθέταμε και άλλα φαγητά. Γενικώς σε όλη τη διάρκεια του πάρτυ κυκλοφορούσαν γλυκά και φαγητά στο χώρο.

Μεγάλη αποτυχία κάτι μπλε μαρσμέλοους. Τα πήραμε, τα στολίσαμε, τι ωραία ταιριαστά με το θέμα μας… και μόλις άρχισαν να τα τρώνε τα παιδάκια γίνανε όλα στρουμφάκια… Μετά θυμήθηκα ότι είχα ήδη στείλει στον παιδικό σταθμό το πρωί για να κεράσει η μικρή και πολύ ντράπηκα.

 

Γλυκά

Ζελέ πράσινο σε ατομικά μπωλάκια. Όσο μπλε και αν έριξα δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ούτε λίγο το κίτρινο του ανανά.

Πέρλες
κουφέτα γαλάζια

Smarties γαλάζια

Σοκολατάκια
χιονάνθρωπους

Μικρούτσικα γαλαζοπράσινα Γλειφιτζούρια με tiny little marshmellows. Ήταν πολύ ωραία μόνο που τα marshmellows μισοέλειωσαν κατά την κατασκευή κάτι που δεν τα επηρέασε καθόλου αισθητικά αλλά κάπως άλλαξε τη σύσταση της καραμέλας και έγινε πιο κολλώδης. Για πρακτικούς λόγους λοιπόν δεν το συστήνω μόνο για αισθητικούς.

Φαγητό

  • Τορτίγιες τυλιγμένες με τυρί-ζαμπόν-φιλαδέλφια
  • Μπικοτένια θηκάκια με σως ροκφόρ-γιαούρτι-καρύδια
  • Πίτσα
  • Σούπα κολοκύθας
  • Τυρόπιτα της τεμπέλας
  • Μικρούτσικα μπιφτεκάκια
  • Σνιτσελάκια με σως μαγιονέζα-κέτσαπ-whisky
  • Πλατώ με τυριά, κριτσίνια και στικς αλλαντικών
  • Καροτάκια
  • Σαλάτα με από όλα λάχανο μαρούλι ρόδι κάπαρη ντοματίνια (το αβοκάντο που ήθελα να βάλω μας άφησε εκτεθιμένους)

και για τα παιδιά έξτρα μακαρόνια αρκουδάκια με κόκκινη σάλτσα και τυρί. Τα συγκεντρώνεις, κόβεις τούρτα και πρωτού προλάβουν να πουν κιχ, καπάκι τους σερβίρεις το μπωλ τα μακαρόνια. Δεν προλαβαίνουν να ..’σπάσουν’ τα έχεις συγκεντρωμένα. Τότε οι γονείς καταφέρνουν να τους γεμίσουν και ένα μπωλάκι με ότι συνοδευτικά θέλουν και να φάνε και αυτοί με την ησυχία τους. Παγίδα τα μακαρόνια δηλαδή.

Tι δεν βγάλαμε στον μπουφέ… πατάτες φατσούλες και παναρισμένα στικς τυριού που ξέχασα στην κατάψυξη 🙂 🙂 Και με ρώτησε η πεθερά μου .. μήπως ξέχασες τίποτα… κοίταξα το ψυγείο λέω όχι…
Άλλη φορά θα μου αφήνω σημείωμα 🙂

Φεύγοντας χαρίζαμε σε κάθε οικογένεια από ένα Cookies in a Jar ή αλλιώς “Όλα τα Υλικά για μπισκότα σε ένα βάζο”.

 

 

 

 

 

 

Αυτό όμως απαιτεί δικό του ξεχωριστό θέμα.

Μέχρι τότε ….
Ciao

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)