Cookies in a jar image

ή αλλιώς βάλε μέσα σε βάζο, όλα τα στεγνά υλικά που χρειάζονται για να φτιάξεις μπισκότα. Στόλισε το, κρέμασε τις οδηγίες και χάρισε το :) 
Καταπληκτική ιδέα !!! Το χάρισε στη Μέλια μια ελληνοκαναδή μαμά για τα πρώτα γενέθλια του μικρού της. Όταν επέστρεψε με αυτό το party favor κατενθουσιάστηκα. Δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο και απόρησα πως και δεν είχα πέσει ποτέ επάνω σε αυτή την όμορφη, πρωτότυπη δημιουργία. Ξεσηκώθηκα, τη δανείστηκα και εγώ για το δικό μας πάρτυ αλλά τη βρήκα εξαιρετική ιδέα και για χριστουγεννιάτικο δωράκι.

Η βασική συνταγή που κυκλοφορεί, προέρχεται από το site bakerella και αυτά τα cookies in a jar είναι και τα  πιο καλαίσθητα που είδα.
Για την υλοποίηση χρειάστηκαν μερικές αλλαγές: 
  • Μισά υλικά. Η βασική συνταγή αναφέρεται σε όγκο υλικών 1 λίτρου. Ένα λίτρο όμως είναι μεγάλη ποσότητα και το βάζο που χρειάζεται μεγάλο και άκομψο και βαρύ.
  • Λάδι αντί για βούτυρο
  • Λιγότερη ζάχαρη (τα έβρισκα πολύ γλυκερά)
  • Βανίλια σε σκόνη αντί για υγρή βανίλια
και για λόγους ομορφιάς και παρουσίασης άλλαξα τη σειρά των υλικών και την άσπρη ζάχαρη σε χρωματιστή ζάχαρη

et voila .. μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα στη κεντρική φωτογραφία και τη συνταγή παρακάτω

Υλικά για βάζο του μισού λίτρου
τοποθετείτε μέσα στο βάζο με αυτή τη σειρά

50 gr αλεύρι
1/2  κουταλιά baking powder
1/2 κουταλιά baking soda
1/4 σκάρτο κουταλάκι αλάτι
20 gr quaker
70 gr ~ 80 gr m&m ότι χρώμα θέλεις/βρεις/σου ταιριάζει
(μονόχρωμα βρήκα σε μαγαζί με είδη βάφτισης/γάμου Χατζηγιαννάκης, rondo bebe)
45 gr καφέ ζάχαρη
50 gr λευκή ζάχαρη ή χρωματιστή ζάχαρη
20 gr quaker
40 gr αλεύρι
2 βανίλιες σκόνη
________________________________________________
για τη χρωματιστή ζάχαρη
Βάλε λίγη ζάχαρη με μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χρειάζεται να το ανακατέψεις για να διαλυθεί καλά. Μετά προσθέτεις λίγη ζάχαρη και άλλο έξτρα χρώμα και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Είναι βολικότερο να κάνεις πιο σκούρο χρώμα σε μικρότερη ποσότητα ζάχαρης, να τα δουλέψεις καλά και μετά να αραιώσεις το χρώμα με έξτρα άσπρη ζάχαρη.

Μετά θα πρέπει να κρεμάσεις ή κολλήσεις και ένα χαρτάκι με τις οδηγίες (φαίνονται στη φωτογραφία). 
[το χαρτάκι, επειδή πνιγόμουν μου το έφτιαξε η φίλη μου η sou-vou και πολύ την ευχαριστώ]

tip 1: Μόλις τα ξεφουρνίσεις είναι συνήθως πολύ μαλακά, νιανιά θα τα έλεγα. Άστα να κρυώσουν λίγο, μην τα φοβηθείς και τα αφήσεις για παραπάνω ψήσιμο.

tip 2
: Μπορείς να δοκιμάσεις και cranberries αντί για m&m (δεν το έχω δοκιμάσει αλλά είναι στα to do)


και άλλο ένα tip (3): μπελαλίδικο και χρονοβόρο, μπορείς να φτιάξεις σταγόνες χρωματιστής σοκολάτας. Λιώνεις λευκή σοκολάτα και βάζεις όποιο χρώμα θέλεις. Αφήνεις να δέσει λίγο και μετά βάζεις σε ένα αυτοσχέδιο κορνέ από σακουλάκι (τρυπάς την άκρη) και κάνεις μικρά τσιπ τσιπ σε μια λαδόκολα. Αφήνεις να κρυώσει.
 
και με αυτή την ωραία ιδέα για χριστουγεννιάτικο δώρο σας χαιρετώ

ciao

Καλές γιορτές
καλά χριστούγεννα
και να περάσετε όμορφα