FoodRainbow Cake, no Boys party
rainbow cake

Rainbow Cake, no Boys party

H Μέλια μας, έκλεισε τα 4 και από το Μάιο δύο απαιτήσεις είχε για τα γενέθλια της. Τούρτα Rainbow Cake  (αυτά τα εντυπωσιακά & πολύχρωμα). Όχι αγοράκια μόνο τις αγαπημένες της συμμαθήτριες, με τα χίλια ζόρια άντε και ο ξάδερφός της.

Μας είχε ζαλίσει 🙂

Για τις συμμαθήτριες δεν μου έκανε εντύπωση, αυτό όμως με το cake? Το είχε δει πέρυσι τον Οκτώβριο (πριν κλείσει τα 3) στο πάρτυ του Ιπποκράτη, έπαθε αναλαμπή 7 μήνες μετά και από Μάιο μέχρι Νοέμβριο το ζητούσε επίμονα. Δοκίμασα και κάτι κατάφερα. Μείναμε και οι δύο πολύ ευχαριστημένες και αυτή που την παρήγγειλε και εγώ που την έφτιαξα.

Μου αρέσει να φτιάχνω ένα σωρό handmade πράγματα τα γλυκά όμως δεν είναι το αγαπημένο μου. Και όταν κάτι δεν το αγαπώ πολύ δεν θέλω να αφιερώνω χρόνο, πόσο μάλλον αν φαίνεται και μπελαλίδικο. Το βρήκα όμως όμορφη κατασκευή και έτσι της έκανα το χατίρι. Προσπάθησα να φέρω το project στα μέτρα μου και να την πείσω να το κάνουμε τουλάχιστον ντεγκραντέ σε ένα χρώμα. Πάντα τα ζαχάρωνα αυτά τα κέικ αλλά βαριόμουν να τα φτιάξω αφού βαριόμουν και να τα φάω μετά. Μάταιες προσπάθειες … ήθελε πολύχρωμο – πολύχρωμο – πολύχρωμο. Καλά έκανε βέβαια το παιδί από την πλευρά του αλλά είπα και εγώ να προσπαθήσω για κάτι πιο κομψό, αρμονικό και ήσυχο. Ε! δεν έκατσε.

Σε αυτό το πάρτυ λοιπόν 2 ήταν τα βασικά challenge για εμένα:

Challenge accepted !!!

Rainbow Cake


Διάβασα εδώ, διάβασα εκεί, έκανα μια συρραφή πληροφοριών … και κατέληξα σε μια μίξη.
Για αναλυτικές λεπτομέρειες σας προτείνω να ανατρέξετε στα άρθρα τα οποία βασίστηκα.

Cake … Αντί να φτιάξω μόνη μου παντεσπάνια είπα να κατεβάσω λίγο το βαθμό μπελά του όλου εγχειρήματος και αγόρασα έτοιμο μείγμα για κέικ Betty Crocker SuperMoist vanilla cake mix (2 κουτιά). Είναι σχετικά υγρό και φουσκώνει ομοιόμορφα. Το υλικό χωρίστηκε σε 5 ταψάκια εκ των οποίων τα 2 ήταν λίγο πιο μεγάλα για να δημιουργηθεί η τούρτα σε 2 επίπεδα. Για κάθε ταψάκι έβαλα περίπου 340ml από το μείγμα και το χρωμάτισα με χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας τα οποία είναι λαμπερά και ζωντανά. Ότι άλλο δοκίμασα σε χρώμα έκανε πιο ‘ψόφιο’ και άτονο.

Γέμιση … Διάλεξα λευκή ganache γιατί είναι σχεδόν ίδια στη γεύση με την αγαπημένη μας τούρτα (λευκή σοκολάτα – oreo). Χρειάστηκε η διπλάσια ποσότητα από ότι έλεγε η συνταγή.

Κάλυψη … Αφού το βασάνισα αρκετά αν πρέπει ή δεν πρέπει να βάλω βουτυρόκρεμα τελικά χρησιμοποίησα σαντυγί από κρέμα γάλακτος με λίγη ζάχαρη για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Η βουτυρόκρεμα δεν λέω κάνει ωραία σχέδια αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν απίστευτα γλυκόγλυκερό και εμείς είμαστε της μετρημένης γλύκας… δεν μπορούμε πολύ λιγωνόμαστε.

Για ντύσιμο ολόκληρης της τούρτας με ζαχαρόπαστα ούτε λόγος. Εχω απορρίψει τη συγκεκριμένη διακόσμηση σε total look από πολύ νωρίς. Δεν μου αρέσει η γεύση της και έχω ήδη αρχίσει και βρίσκω χοντροκομμένα αρκετά από τα σχέδια που κυκλοφορούν. Μπουχτίζει το στομάχι αλλά μπουχτίζει και το μάτι.

Διακόσμηση. . . Έχοντας δοκιμάσει ήδη το “ελάτε φίλες μου να στολίσουμε μαζί την τούρτα μου” στο cooking party της Μυρτώς είπαμε αντί για παιχνίδι με πλαστελίνες να δώσουμε στα παιδιά χρωματιστές ζαχαρόπαστες για να φτιάξει το καθένα κάτι μικρό για την τούρτα. Βέβαια από το πολύ τρίψε πλάσε ήρθαν και έγιναν τα χέρια τους ένα πασάλειμμα. Εκεί τα μαζέψαμε, πλυθήκαμε και τελειώσαμε.

Είχα τεράστια αγωνία μέχρι να κοπεί και να τη δω από μέσα. Δεν ήξερα τι είχε γίνει, αν είχαν στρωθεί ίσια τα παντεσπάνια, αν οι στρώσεις κρέμας ήταν ομοιόμορφες, αν είχαν μείνει κενά, αν είχαν κολλήσει μεταξύ τους, αν θα σπάει και φυσικά δεν είχα ιδέα για τη γεύση 🙂 γιαυτό και όταν την έκοψα και επιτέλους την είδα ενθουσιάστηκα σαν μικρό παιδί 🙂
et voila…

νομίζω ότι οι φωτογραφίες μέσα στο χαμό του πάρτυ την αδικούν ή εγώ από την πολύ αγωνία μαγεύτηκα όταν την πρωτοείδα.

How to have fun and make yourself comfortable

Στη διοργάνωση του πάρτυ της Μέλιας είμαστε πάντα πιο έμπειροι και σίγουροι. Έχουμε ήδη δοκιμάσει κάποιες ιδέες μας στα γενέθλια της Μυρτώς και κάνουμε μια συρραφή όσων μας έχουν πετύχει. Στα πάρτυ της μικρής μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να έχει πάντα λιγότερο κόσμο και ακριβώς στην ηλικία της. Αυτό νομίζω ότι βγάζει κάτι πιο ζεστό και ουσιαστικό. Θεωρώ ότι τα μικρότερα πάρτυ είναι τα καλύτερα, είναι αυτά που έχω ευχαριστηθεί περισσότερο, και νομίζω και τα κορίτσια.

Φρέσκαρα τη μνήμη μου ξαναδιαβάζοντας το άρθρο το οποίο είχα γράψει για τα 4α γενέθλια της μεγάλης μου, 3 χρόνια πριν και με αρχηγό στις επιλογές τη Μέλια, τη μαμά event planner και τη Μυρτώ animateur την ώρα του πάρτυ πήγαν όλα πάρα πολύ καλά. Η Μέλια μας αισθάνθηκε πολύ άνετα, οι φίλες της πέρασαν πολύ ωραία και οι μαμάδες χαλάρωσαν και ήπιαν το κρασάκι τους.

Ξεκινήσαμε με τα απαραίτητα στη λίστα μας για τα γενέθλια
μπαλόνια, μπαλόνια, μπαλόνια  και
αυτοκόλλητα, αυτοκόλλητα, αυτοκόλλητα
Με αυτά τα δύο έχεις εξασφαλίσει το μισό πάρτυ.. they can never get enough …

Για την καλύτερη αυτοεξυπηρέτησή τους σε ένα τραπέζι είχαμε μπισκοτάκια, ατομικά χυμάκια & ατομικά νεράκια για να μπορούν να παίρνουν ότι χρειάζονται. Υπεύθυνος τραπεζιού η Μυρτώ που τους έγραφε τα ονόματα και τα βοηθούσε. Ανακάλυψα κάτι απίθανα νεράκια για πάρτυ τα San Benedetto, baby bottles από το Θανόπουλο. Είναι κάτι μικρά νεράκια, τα πιο μικρά που έχω βρει στην αγορά (μόνο 250ml) και έχουν ειδικό στόμιο για να μην χύνεται το νερό εύκολα. Έψαχνα καιρό να βρω μικρά μπουκαλάκια που συνήθως βρίσκεις σε πτήσεις εξωτερικού ή μεγάλα ξενοδοχεία αλλά δεν έχω βρει από ελληνική εταιρία. Είναι πολύ βολικά για βόλτα γιατί δεν έχουν βάρος και δεν πιάνουν όγκο. Κάποιος πρέπει να τα κυκλοφορήσει και εδώ επιτέλους.

Απασχόληση

Ετοιμάσαμε απλές λευκές κορνίζες στις οποίες είχαμε βάλει τη φωτογραφία κάθε καλεσμένης μας. Όποια μικρή δεσποινίς έμπαινε, έψαχνε να βρει τη δική της και τη στόλιζε με αυτοκόλητα, διακοσμητικά και glitter. Αυτή η δραστηριότητα αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία όχι μόνο γιατί τα κράτησε απασχολημένα για ώρα αλλά επειδή τα βοήθησε να σπάσει και ο πάγος. Σε αυτή την ηλικία τα περισσότερα παιδιά χρειάζονται κάποιο χρόνο για να προσαρμοστούν σε ένα καινούριο περιβάλλον. Μπαίνοντας μέσα το ψάξιμο τους έδινε ένα στόχο και κάποιο χρόνο προσαρμογής. Όταν τελικά έβρισκαν τα μουτράκια τους στη φωτογραφία αποκτούσαν και μια αίσθηση μεγαλύτερης οικειότητας. Το πρώτο βήμα είχε ήδη γίνει.

Το task με τις ζαχαρόπαστες αντί για πλαστελίνες πήγε πολύ καλά και εννοείται ότι στο μοίρασμα της τούρτας όλα είχαν παραγγελίες για ένα ή δύο διακοσμητικά στο πιάτο τους. Είναι ωραίο που τα παιδιά είχαν στόχο να κάνουν κάτι που θα είχε χρήση. Δεν ήταν απλά παίζουμε, ήταν παίζουμε για να διακοσμήσουμε την τούρτα της Μέλιας και μετά αυτό που φτιάξαμε μπορούμε να το φάμε.
Αυτό το μπορούμε να το φάμε καλό θα ήταν να μην τους το πείτε από την αρχή γιατί πιο πολύ θα τρώνε παρά θα φτιάχνουν.

Φαγητό

Για τα παιδιά είχαμε ετοιμάσει από πριν ατομικά ταπεράκια με μπέργκερ, κριτσίνια, τυροτρέλλα, ρεβυθοκεφτεδάκι, μπιφτεκάκι, σνιτσελάκι, τυρομπαλάκι, καροτάκι, ντοματίνι.

Τους άρεσε πολύ και τακτοποιήθηκαν πολύ γρήγορα.

Μεγάλη σημασία έχει ο συντονισμός.
Τους βάζεις τα ταπεράκια στρώνονται αμέσως (κάτι που μερικές φορές είναι δύσκολο για την ηλικία τους) δεν ανακατεύονται στον μπουφέ για τους μεγάλους και είναι η ώρα που και οι γονείς μπορούν να σερβιριστούν με την ησυχία τους.

Για να πιάσουμε πάντως όλα τα γούστα είχαμε έτοιμα και μακαρόνια 😉

Αφού τέλειωσαν οι δραστηριότητες, το φαγητό και η τούρτα τα κοριτσάκια έπαιξαν με τις κούκλες, άνοιξαν τα δώρα, κρύφτηκαν στις αγαπημένες κρυψώνες της Μέλιας και χόρεψαν τα παπάκια. (Πόσο μου αρέσει να τα βλέπω να παίζουν ελεύθερα και αυθόρμητα !!!)

Φεύγοντας η Μέλια τους χάρισε την κορνίζα που είχαν στολίσει, το τάπερ από το φαγητό τους και η Μυρτώ τους μοίραζε τα αυτοκόλλητα που είχαν περισσέψει. Φαινόταν όλα πολύ ευχαριστημένα και οι μαμάδες επίσης πολύ χαλαρές.
Ακόμη και η μαμά οικοδέσποινα-καθαρίστρια-event planner-σεφ-σερβιτόρος-τιραμόλας.

Rainbow Cake checked !
Η Μέλια φύσηξε τα κεράκια checked !
Στόχος επετεύχθη

 

 

 

 

 

 

 

Ciao

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)