around AthensΕλλάδα, γιορτή, γεύσεις 2017

Ελλάδα, γιορτή, γεύσεις 2017

Μας έλειψε τα Χριστούγεννα που δεν έγινε, μας έλειψε πέρυσι που δεν τα καταφέραμε.

Ένα πολύ ωραίο φεστιβάλ γεύσης και παρόλο που νομίζω ότι με τον καιρό μικραίνει, εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό. Και εγώ μπορεί να το θυμάμαι πιο grande στο παρελθόν, αλλά θα συνεχίσω να πηγαίνω γιατί εξακολουθώ να γνωρίζω νέα προϊόντα, να βρίσκω παλιά αγαπημένα και να παίρνω έμπνευση.
Είναι άλλωστε και αυτή η βόλτα, οικογενειακή μας παράδοση:

Το top προϊόν ήταν, είναι, και θα είναι το καπνιστό χταπόδι Stefos. Δεν υπάρχει αυτό το χταποδάκι, πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε
[UPD 01/06/2016, μόλις κέρδισε χρυσό βραβείο γεύσης !!!]. Σκέτο, με σαλάτες, με φάβα, χταποδάκι παντού.

Από τα προϊόντα που δοκίμασα πρώτη φορά και ξεχώρισα ήταν το σταμνοτύρι με άρωμα μαύρης τρούφας. Το έβαλα σε κριθαρώτο. Μια κουταλιά στη μέση του πιάτου, πριν το σερβίρισμα…Τέλειο!!!

Αυτό που κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο είναι η μαγειρική δραστηριότητα για παιδιά. Φέτος το θέμα ήταν μπιφτέκια.
Μα ποιός σκέφτεται να βάλει τα παιδιά να φτιάξουν μπιφτέκια ??? Εγώ που έχω υπάρξει τολμηρή με τα παιδιά και την κουζίνα, ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό.
Το σκέφτηκε όμως ο Γιάννης Μπαξεβάνης και πολύ καλά έκανε 🙂


Τα κορίτσια, είχαν την ευκαιρία να δουν πολλά υλικά και να αυτοσχεδιάσουν. Μάθανε πως γίνονται τα μπιφτέκια και πως μπορείς να τα δεις με μια πιο δημιουργική διάθεση, προσθέτοντας χρώματα και υφές, φτιάχνοντας έτσι τη δική σου ξεχωριστή συνταγή.

Τα μπιφτέκια συνοδεύτηκαν από σαλάτα, την οποία επίσης συνέθεσαν από τις πολλές επιλογές υλικών που υπήρχαν.

 

 


Και επειδή μαζί με τα παιδιά μαθαίνω και εγώ …
Για τα μπιφτέκια πήρα τη φοβερή ιδέα να προσθέσω στα δικά μας, κομματάκια κίτρινης πιπεριάς. Θα το έλεγα και δροσιά στο μπιφτέκι. Τηγανίζοντάς το, διατηρεί την τραγανότητά του, δίνοντας μια πολύ ωραία εναλλαγή υφής. Ψήνοντάς το στο φούρνο χάνεις αυτό το πλεονέκτημα γιατί μαλακώνει η πιπεριά, αλλά του δίνει μια γλύκα.

Αυτό που ευχαριστιέμαι πάντα πάρα πολύ στο περίπτερο των παιδιών είναι τα λαχανικά. Είναι εξαιρετικής ποιότητας, με το καλύτερο άρωμα. Πριν από κάποια χρόνια, σε αυτό το φεστιβάλ, είχα μάθει ότι η μουστάρδα είναι πρασινάδα και δίνει πολύ ωραία γεύση στη σαλάτα.


Αυτή τη φορά γνώρισα ένα καινούριο και περίεργο σαλατικό, αυτό της φωτογραφίας. Έχει μια γεύση που μου έμεινε και ένα όνομα που δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά πάει κάπως σαν δροσουλίδα? (θα ψάξω και αν μάθω θα σας ενημερώσω)     UPD 7/7/2017: Έψαξα και έμαθα, ρώτησα απευθείας την πηγή. Μου είπαν ότι ονομάζεται Δροσουλίτης και υπάρχει στη Φάρμα Καραλάκης.

Όπως βλέπετε μοιάζει λίγο με παχύφυτο και ήταν σαν να το είχες βουτήξει στη θάλασσα, αλμυρό και πικάντικο. Το πιο ακριβό λαχανικό αυτή τη στιγμή είπε κάποιος.

Αξίζει να σημειώσω ότι οι άνθρωποι που βοηθούσαν τον Γιάννη Μπαξεβάνη και τα παιδάκια ήταν εξυπηρετικότατοι και υπομονετικοί με εμάς τους μεγάλους που γυρίζαμε γύρω γύρω. Αναλάμβανε ο καθένας από ένα παιδάκι μέχρι να το οδηγήσει για τηγάνισμα (το μπιφτέκι, όχι το παιδάκι) και ακόμη και εκεί είχαν το νου τους για τις σειρές. Μπράβο σας και ευχαριστούμε πολύ.

 

Του χρόνου πάλι ή μήπως τα Χριστούγεννα ?

Ciao

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)