Spending my Time…στις φίλες μου

…στις φίλες μου

Παγκόσμια ημέρα φιλίας σήμερα.
Παραδέχομαι ότι δεν ήξερα πότε πέφτει αλλά την έψαξα και τη βρήκα για να την αφιερώσω στις φίλες μου. Θα υπάρχει μια τέτοια σκέφτηκα, δεν θα υπάρχει?
Σαφώς και θα μπορούσα να τους αφιερώνω κάθε μέρα του χρόνου (όπως νομίζω ότι κάνω) αλλά είπα να γίνει κάπως πιο επίσημα, με αφορμή την ημέρα που επέλεξε ο ΟΗΕ για την φιλία των λαών.

Χρόνια πολλά σε όλες τις φίλες μου, να σας χαίρομαι.
Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη από τους άντρες φίλους μου αλλά είμαι σε πολύ κοριτσίστικο mode σήμερα 🙂 χρόνια πολλά και σε εσάς.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος. Έχω αρκετές φίλες. Όχι γνωστές, γνωστόφιλες* (δανεισμένο!) ή κοινωνικές γνωριμίες. Φίλες-Φίλες… Κοντινές, μακρινές, για τα δύσκολα, για τα εύκολα, παλιές αλλά και πιο καινούριες. Για να με στηρίξουν, να με συνετίσουν, να με ακούσουν. Ανθρώπους που θέλω πολύ να μαθαίνω τι κάνουν και θέλω πολύ να τους λέω τα νέα μου, τις ανησυχίες μου, τις χαρές μου. Ανθρώπους που με κάνουν να γελώ. Έχω φίλες γιατί μου αρέσει να μοιράζομαι (και να μιλάω επίσης αλλά μην το κάνουμε θέμα).

Γνωστόφιλος: πρώην φίλος που έχει εκπέσει σε απλό γνωστό, τάδε έφη Ανδρέας

Συχνά διαβάζω τι λένε για τις γυναικείες φιλίες και βλέπω τις έρευνες που αναφέρουν ότι όσο μεγαλώνεις δύσκολα κάνεις φίλους ή μένεις όλο και πιο μόνος. Κάτι τέτοια καθόλου δεν τα συμμερίζομαι ούτε με πτοούν. Ίσως να είναι ότι μεγάλωσα όπου γης και πατρίς και ήθελα πάντα να κουβαλάω κάτι οικείο μέσα μου. Μπορεί απλά να το έχω στο dna μου 'αυτό το παιδί δώσε του παρέα και πάρε του την ψυχή' έλεγε ο μπαμπάς μου από μικρή. Ίσως πάλι να ήταν η κόντρα στη μαμά μου που συχνά με προειδοποιούσε ότι θα την πατήσω. Τελικά την πάταγα και μετά νόμιζα ότι έφταιγε εκείνη που το είπε (κάτι σαν το θα κρυώσεις, που μετά αρρώσταινες και έφταιγε η μαμά σου που το μελέτησε). Ίσως να ήταν απλά η μοναξιά που αισθανόμουν την πρώτη ημέρα του αγιασμού στα καινούρια σχολεία και όλες τις υπόλοιπες μέχρι να αφομοιωθώ. Ότι από όλα αυτά και να είναι εγώ έχω βάλει στόχο να μην επιβεβαιώσω καμιά από τις έρευνες.

Από μικρή ήθελα να έχω φίλες ... γράμματα, τηλεφωνήματα, τεράστιοι λογαριασμοί ΟΤΕ (χαμός στο σπίτι). Άλλωτε τα κατάφερνα και άλλωτε όχι. Έχω φάει σφαλιάρες, με έχουν απορρίψει, με έχουν εκμεταλλευτεί, έχω εγκαταλείψει, έχω συγχωρέσει, το έχω μετανιώσει, δεν τo έχω μετανιώσει ... από όλα μου έχουν συμβεί. Ποτέ όμως δεν έπαψα να πιστεύω στη δύναμη της φιλίας.

Οι κακές φίλες με έμαθαν πράγματα για τη ζωή και προχώρησα δυνατότερη. Οι καλές φίλες είναι η ζωή μου.

Γεμίζουν μπαταρίες, ισορροπούν καταστάσεις, βοηθούν.  Οι φίλες μου όλες είναι έμπνευση για εμένα, τις έχω πολύ ψηλά. Έχουν όλες τους στοιχεία που θαυμάζω και μου δανείζουν λίγο η κάθε μια από τη σοφία τους και τη δύναμή τους. Ελπίζω να τους δίνω και εγώ κάτι πίσω.

Κάθε μέρα πρωί-πρωί θα βρεθεί μια καλημέρα σε ένα τηλέφωνο, ένα email, λίγο skype. (εκτός της καλημέρας του αγαπημένου μου αλλά γιαυτό θα σας πω την παγκόσμια ημέρα γάμου 🙂 υπάρχει? χμ, μισό... υπάρχει). Μπορεί να προκύψει ένα τηλέφωνο ή ένα μήνυμα από κάποια που έχω καιρό να δω ή να μιλήσω. Θα ακούσω νέα, θα πω και εγώ τα δικά μου. Αν δεν είμαστε καλά θα πούμε αυτό το μαμαδογιαγιαδίστικο που φοριέται τώρα τελευταία και από τη δική μας γενιά 'ε! η υγεία τουλάχιστον καλά' και αν δεν είναι ούτε η υγεία καλά το άλλο κλισέ  "με μικρά παιδιά τι να περιμένεις", κάτι θα βρούμε να τον κοροϊδέψουμε τον πόνο μας.

Οι φίλες επίσης βοηθάνε πολύ στο γάμο

Ο αγαπημένος μου είναι πολύ χαρούμενος που έχω φίλες ... τον ζαλίζω λίγο λιγότερο γιατί μερικές φορές ακόμη και εγώ καταλαβαίνω ότι δεν φτάνει ένας άνθρωπος για να αντέξει την πολυλογία μου ...

Οι φίλες μου είναι προέκταση της οικογένειάς μου. Είναι η μεγάλη μου οικογένεια. Με έχετε δει στα καλά μου, με έχετε δει στα κακά μου [και δεν εννοώ μόνο εκείνη την αλλεργία]. Σας ευχαριστώ που μου φτιάχνετε την ημέρα και τη ζωή.
Ελπίζω και τα κορίτσια μου να είναι τυχερά και να έχουν στη ζωή τους καλές φίλες ... αξία ανεκτίμητη.

από μια καρτούλα-δώρο που έχω πάντα στο πορτοφόλι μου
I'm glad we're friends
Friends are those special people who touch one another's hearts and lives and become part of them.
Friends are those people who share in another's happiness but also their troubles...
sharing in deepest secrets and fondest dreams.
Thank you for being such a wonderful friend.
Thank you for being you

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)