Travel DiariesΠαιδικοί ταξιδιωτικοί οδηγοί για όλους
kidsTravelGuides

Παιδικοί ταξιδιωτικοί οδηγοί για όλους

Έχετε ξεφυλλίσει ποτέ παιδικό ταξιδωτικό οδηγό?
Είναι cute, είναι τέλειοι και μπορεί να σας φανούν και χρήσιμοι, προσθέτοντας μια πινελιά στο ταξίδι σας.
Εγώ τους λατρεύω.

Ίσως γιατί καταβάθος είμαι ακόμη παιδί.
Ίσως γιατί δεν θέλω να μεγαλώσω.
Ίσως γιατί είναι τα βιβλία που θα ήθελα να υπήρχαν όταν ήμουν μικρή για να ταξιδεύω τον κόσμο.
Σε εσάς αν δεν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω μπορείτε να αρχίσετε να τους διαβάζετε και για άλλους λόγους…

Εντοπίζεις πολύ γρήγορα τα point of interest από το μέρος θα ήθελες να δεις. Για αυτό άλλωστε δεν υπάρχουν τα άρθρα ‘Τα τοπ 10 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις’?  E! ο παιδικός ταξιδιωτικός οδηγός θα έχει σίγουρα τα 10 αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις και πολύ περισσότερα, χωρίς περιττές πληροφορίες. Μετά δίνεις την extra έμφαση στα σημεία που θέλεις.

 Επειδή απευθύνονται σε παιδιά, στόχος τους είναι πιο πολύ να μεταφέρουν το συναίσθημα και την ατμόσφαιρα της πόλης παρά λεπτομέρειες. Και είναι που πάντα εγώ αυτό ψάχνω πρώτα-πρώτα από ένα μέρος. Την αίσθηση που βγάζει ανεξάρτητα από πληροφορίες και γνώσεις, αυτά έρχονται μετά.

Τελικά είμαι sentimental traveler αλλά θα το αναλύσω άλλη φορά.

 Έχουν συνήθως πολύ όμορφες ζωγραφιές και χρώματα, δίνοντας μια άλλη καλλιτεχνική απόδοση σε μνημεία και αναγνωρίσιμα σημεία.

 

  Μέσα στις σελίδες τους βρίσκεις χαριτωμένα fun facts. Από ποιόν άλλο οδηγό θα μπορούσα να μάθω ότι το αγαπημένο γλυκό της πριγκίπισσσας Sissy στη Βιέννη  ήταν σορμπέ βιολέτα από το Demel KuK και τι ακριβώς σημαίνει το KuK ?

Γίνονται πολύ ωραία συλλογή και είναι και ουσιαστικά σουβενίρ από τα ταξίδια σου. Αν και ιδανικά, καλό θα ήταν να έχεις προμηθευτεί τον οδηγό πριν το ταξίδι. Αν το ξεχάσεις, αν δεν βρεις ή αν δεν προλάβες να παραγγείλεις on-line, ρίξε μια ματιά στο αεροδρόμιο ή στα τουριστικά μαγαζιά του προορισμού σου.

And last but not least που ξέρεις, μπορεί να αρέσουν πολύ και στα παιδιά σου … ο βασικός λόγος άλλωστε για την ύπαρξη τους. Να τα ενθουσιάσουν για το ταξίδι και να τα βοηθήσουν να θυμούνται καλύτερα μετά. Γιατί η μαύρη αλήθεια είναι ότι δέκα χρόνια μετά, το ταξίδι που τώρα φαίνεται ότι-πιο-εντυπωσιακό-τους-έχει-συμβεί-so-far, μια αμυδρή θολούρα θα γίνει με μερικές αναλαμπές. Ακόμη και για τα 11χρονα που τώρα φαντάζουν μεγάλα, trust me. Και ο πύργος του Άιφελ θα θολώσει και οι κήποι του Schönbrunn θα ξεθωριάσουν και το Κολοσαίο ακόμη υπάρχει πιθανότητα να σβήσει (μόνο για τη Eurodisney δεν παίρνω όρκο). Οι αναμνήσεις συντηρούνται με την επανάληψη … και ένας οδηγός στα μέτρα τους είναι ότι πρέπει για αυτό.  Αν δε είναι και στα αγγλικά, ευκαιρία για να εξασκηθούν ή να μάθουν ή να κάτσετε παρεούλα να το διαβάσετε μαζί.

Άσε που κάθονται ωραία στο coffee table, τα χαζεύεις γρήγορα, σε ταξιδεύουν εύκολα
και σου θυμίζουν να κάνεις σχέδια και όνειρα … σαν παιδί
Ciao

 

Υ.Γ. δέχομαι και δώρα από τα δικά σας ταξίδια για τη συλλογή μου. Χε! χε!

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)