FoodLollipop project

Lollipop project

Για να συνεχίσω να επιβεβαιώνω τη Φωτεινή σχετικά με τη μαμαδοσύνη. Φτιάξαμε γλειφιτζούρια 🙂

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσουν τα γλειφιτζούρια αλλά τα έφτιαξα για χάρη του ωραίου project και του κομψού αποτελέσματος. Κάλλιστα δηλαδή αντί να ανήκει στην κατηγορία ζαχαροπλαστική θα το έβαζα και στην κατηγορία κατασκευές (αν είχα τέτοια κατηγορία).

Η συνταγή πολύ απλή με μόνη δυσκολία να βρεις το σωστό σημείο βρασμού του μείγματος. Βάζεις 200gr νερό, 200 gr γλυκόζη και μισό κιλό ζάχαρη βράζεις μέχρι τους 150 βαθμούς και έτοιμο το μείγμα.

Επειδή αποκλείεται να σας τα περιγράψω καλύτερα από τον ίδιο τον Παρλιάρο που πήρα την συνταγή σας δίνω το link με οδηγίες βήμα βήμα

Τα γλειφιτζούρια μας έγιναν πολύ ωραία. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τη διαδικασία και το γλύκισμα και θέλουν να φτιάχνουμε στα γενέθλια μας (και τα δικά τους και του μπαμπά και της μαμάς). Εμένα πάλι μου άρεσαν πάρα πολύ αισθητικά.

Τα στολίσαμε με χρωματιστή ζάχαρη και χρώμα ζαχαροπλαστικής μέσα στο ίδιο το μείγμα και τα στηρίξαμε σε μια ροζ τούρτα από φελιζόλ.

Σκοτεινό σημείο ότι την επόμενη ημέρα το μεσημέρι ήταν λίγο σαν.. κλαμένα 🙂

Πιθανές εξηγήσεις:

  • είχε πολύ υγρασία
  • έπρεπε να τα αφήσουμε ξαπλωτά όλο το βράδυ μέχρι να γίνουν πέτρα (όταν τα στήσαμε είχαν μια ελαφριά πλαστικότητα)
  • πετύχαμε τη θερμοκρασία βρασμού σχεδόν αλλά όχι ακριβώς (σε αυτή την περίπτωση θα πάρω θερμόμετρο καραμέλας)
  • κάποιος πέρασε και τα έγλειψε για να τα δοκιμάσει και μετά αυτά .. κρεμάσανε

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)