Spending my Time#toKopiTiPitaEvent2020

#toKopiTiPitaEvent2020

Κάθε φορά που έχω εκδήλωση ή έξοδο αισθάνομαι σαν την Σταχτοπούτα…
Βάζω τα καλά μου (μη φαντάζεσαι και καμιά τουαλέτα), φοράω τα γοβάκια μου (μπότες actually) και αρχίζω να ετοιμάζομαι λίγο με αγωνία, λίγο με χαρά και ήδη νοιώθω περισσότερο επίσημα.

Παιδιά τριγυρίζουν στα πόδια μου ρωτώντας γιατί δεν τα παίρνω στη βόλτα και κλείνοντας την πόρτα τα αφήνω πίσω μαζί με την καθημερινότητα.
Σκέφτομαι its myTime, πάω στο χορό και συνήθως στο μυαλό μου γυροφέρνει το τραγούδι Cheap Thrils.

Come on, come on, turn the radio on
It’s Saturday and I won’t be long
Gotta paint my nails, put my high heels on
It’s Saturday and I won’t be long

Αυτή τη φορά όμως ήταν Friday.

#toKopiTiPitaEvent2020 των #mommyBloggersGr έγινε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο @a_liar_man στο Γκάζι, οργανωμένη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας από την @irene_mamadoistories και την @mamasou. Και ήταν μια πολύ όμορφη, πολύ ζεστή και πολύ επιτυχημένη βραδιά.

Getting ready

Την περίμενα με χαρά μέρες πριν. Όσο περνούσε ο καιρός τόσο το σκεφτόμουν. Μπλινκ-μπλινκ, κάθε λίγο φτάνανε μηνύματα, συνεννοήσεις, εξηγήσεις, ψηφοφορίες, ποια μέρα, ποια ώρα.

Meanwhile είχα ξεκινήσει από τα Χριστούγεννα να πλέκω ένα snood (snood = πλεκτός λαιμός). Όταν λοιπόν στις οργανωτικές οδηγίες αναφέρθηκε το θέμα δώρα για τη βραδιά, κοίταξα το ωραίο μπορντομωβ βελουτέ μου νήμα που καθόταν στο καλαθάκι του παρέα με τις βελόνες πλεξίματος και αποφάσισα να βάλω τα δυνατά μου και να προλάβω να το χαρίσω. Όσο έπλεκα τόσο σκεφτόμουν το packaging το οποίο τελικά είναι και το handcraft που λατρεύω περισσότερο από όλα… Ναι είμαι του περιτυλίγματος. Και ναι έχει σημασία. Καλό το περιεχόμενο αλλά καλό και το περιτύλιγμα.

Στόχος επιτευχθεί!
Επικοινώνησα με την @irene_mamadoistories στο παραπέντε και όλα οκ αν και οι αφίσες με τους δωροθέτες είχαν ήδη τυπωθεί. Οι δύο αυτές λέξεις, δωροθέτης και αφίσα έκαναν την αυθόρμητη προσφορά και το στοίχημα με τον εαυτό μου, να ακούγεται κάπως πιο official και από εκείνη τη στιγμή μπήκα τελείως στο κλίμα. Άλλωστε τι είχε μείνει? μερικές ημέρες μόνο.

Την Παρασκευή το απόγευμα γύρισα από τη δουλειά, μάζεψα τα παιδιά από το σχολείο, ντύθηκα,στολίστηκα και τα κορίτσια ήταν όλο απορίες …
– Θα έχει παιδάκια?
– Σίγουρα όχι?
– Πάρε με μαζί σου.
– Το φλουρί τι δώρο έχει ?
– Αν κερδίσεις κάτι θα μου το χαρίσεις?

Όταν τους είπα ότι το μεγάλο δώρο είναι εκδρομή στο Καρπενήσι από το @ekdromi.gr, με πλησιάζει η Μέλια συνωμοτικά… “Mαμά εμένα το Καρπενήσι δεν μου αρέσει” (και που το ξέρει δηλαδή το Καρπενήσι το οχτάχρονο?) “…αλλά αν το κερδίσεις θα πάρεις την αγαπημένη σου κόρη μαζί?” Όχι θα πάρω τον μπαμπά (άλλωστε έχω δύο αγαπημένες κόρες). Ξαναδιαβάζει πρόσκληση λέει “Α! είναι για όλη την οικογένεια. Μακάρι να το κερδίσεις.”

Έτσι excited, παρακαλώντας να μην με πουλήσει το gps σε κανένα άσχετο δρομάκι, κατηφόρισα το ποτάμι, έπιασα κέντρο, άκουγα δυνατά μουσική και έφτασα στην οδό Σοφρωνίου.

momBloggersGr

photoCredit: @sofia_kontouka

Ένα τέλειο στενάκι που θυμίζει λίγο καλοκαίρι, λίγο νησί και είχα ξεχάσει την ύπαρξη του και πόσο μου άρεσε, αφού είχα χρόνια να πάω. Από το 2014 συγκεκριμένα. (τελικά το blog τέλειο memoryKeeper )

#mommyBloggersGr

photoCredit: @sofia_kontouka

Μόλις μπήκα, ελαφρώς καθυστερημένη, λίγο σαστιμάρα με έπιασε. Να βγάλω το παλτό, να προσανατολιστώ.

photoCredit: @sofia_kontouka

Mόλις όμως είδα τη @Nouazeta_efi (Νουαζέτα με φουντούκι και καραμέλα) να έρχεται προς τα εμένα και να μου χαμογελάει με αυτό το όμορφο κόκκινο κραγιόν της, όλα ήταν καλά. Αγκαλιαστήκαμε, παρόλες τις συνεννοήσεις θα φιληθούμε στον αέρα γιατί πολύ γρίπη κυκλοφορεί και παρόλο που πονούσαν τα πλευράκια της. Τι να πω για αυτό το κορίτσι … είναι γλυκό, φωτεινό, καλόκαρδο και το γνώρισα στην περυσινή πίτα.

Και ξέρεις… ήταν απλά τυχερό μας τότε, γιατί μιλήσαμε στο τσακ φεύγοντας. Τελευταίες, εκεί που μαζεύανε να κλείσουνε, κάπου ανάμεσα στο βγάλε με μια φωτογραφία, βγάλε με και εσύ μια. Κερασάκι στην τούρτα που λέει και εκείνη.

Στη φετινή πίτα τη βρήκα μαζί με την @mamatrexa και έτσι όπως τις είδα δίπλα-δίπλα μοιάζανε :), τις έλεγες και αδερφές. Νοστιμούλες και οι δύο.

photoCredit: @sofia_kontouka

Κάπου εκεί έφτασε και η @mamas_do_and_donts. Θα είχαμε πάει και μαζί αλλά εγώ θα πήγαινα νωρίς … είπα … (απορώ με την αισιοδοξία μου μερικές φορές). Είναι πράγματι πολύ άνετο τρελοκόριτσο, σας το λέω σίγουρα γιατί την ξέρω και on και off line. Μπορεί να παρατηρήσει μια μικρή λεπτομέρεια που κανείς άλλος δεν θα κοιτάξει και διηγείται γλαφυρά απίθανες ιστορίες. Άσε που με έχει κάνει ινσταγκραμική και φεισμπουκική φίλη με το σκύλο της … @a_little_dogs_diary_
Ποιόν? Εμένα που δεν τα πλησιάζω. Έχω λοιπόν και σκυλάκι follower, μου έχει κάνει και like, οπότε όλα είναι πιθανά σε αυτή τη ζωή.

momBloggersGR

photoCredit: @sofia_kontouka

Η @irene_mamadoistories και η @mamasou ήταν στην είσοδο και συντόνιζαν τα πάντα. Είχαν ρίξει άπειρη δουλειά και κουβάλημα και τύπωμα και κόψιμο και ποιος ξέρει πόσα άλλα. Χαμογελούσαν όμως πολύ και όμορφα, έτοιμες να υποδεχθούν γνωστούς και αγνώστους. Γλυκιές και πρόσχαρες, ήθελαν τόσο πολύ να είναι όλοι καλά και να μην δυσαρεστηθεί ή αδικηθεί κανείς.

momBloggersGR

photoCredit: @sofia_kontouka

Κορίτσια δεν ξέρω πως το ζήσατε όλο αυτό αλλά ελπίζω να εισπράξατε όλη μας την ευγνωμοσύνη για το πόσο ωραία, ζεστή και φιλόξενη βραδιά φτιάξατε.

Βοήθησε και το μέρος.
Το A liar man βρίσκεται σε ένα ανακαινισμένο σπίτι φτιαγμένο έτσι που εμένα μου έδινε την αίσθηση του αίθριου και ας ήταν κλειστό. Γλυκός φωτισμός, cosy φιλόξενη διακόσμηση, άμεση εξυπηρέτηση και ωραία τσιμπήματα. Αυτή η πίτσα με άρωμα τρούφας που περιφερόταν στο χώρο όλο με φώναζε.
Η ατμόσφαιρα συμπληρώθηκε από χρυσά μαύρα και διάφανα μπαλόνια από το @bee_party. Μερικά από αυτά είχαν κομφετί μέσα, σκάγανε που και που και γέμιζε ο τόπος χρυσές νιφάδες. Τρόμαζα κάθε φορά και τρόμαζα και κάθε φορά που σκουντουφλούσα στον προβολέα (ατσούμπαλο πλάσμα ώρες-ώρες).

Η βραδιά κύλισε πολύ φιλικά, με ένα σωρό κορίτσια που έδιναν μια ανοιχτή και θετική αύρα. Κάποιες ήταν σε μεγάλες παρέες, κάποιες σε μικρότερες. Υπήρχε κίνηση, υπήρχαν χαμόγελα, υπήρχε διάθεση καλή. Πηγαδάκια μέσα αλλά και έξω από το μαγαζί. Δεν θα σας πω ποιες ήταν έξω και ποιες μέσα 🙂 προσωπικά δεδομένα. Έξω όμως κάνεις τις πιο άνετες συζητήσεις (αν δεν παγώσεις).

Επιτέλους γνώρισα και από κοντά και την Κάλη από το @anthomeli. Διαδικτυακά γνωριζόμαστε μέσα από τα group Lets blog party και το Ταξιδεύοντας με το Ανθομέλι. Αυτό το κορίτσι έχει μια γλύκα και μια ζωντάνια. Αν την περιέγραφα με μια φράση, αυτή θα ήταν χαρούμενη αγκαλιά. Αυτό ένοιωσα όταν συναντηθήκαμε. Μαζί της γνώρισα και την @mamas_n_papas.gr, που εκτός του ότι μου φάνηκε ένας ζεστός και δυναμικός άνθρωπος, όπως την είχα φανταστεί, αξέχαστη μου έμεινε γιατί μου είπε ότι δεν φαίνεται η ηλικία μου και πως και έχω τόσο μεγάλα παιδιά 🙂 (έχω και γενέθλια τώρα κοντά με ρίχνετε άνετα με κάτι τέτοια)

photoCredit: @sofia_kontouka

photoCredit: δικό μου

Στο χώρο πέρα δώθε όλη τη βραδιά πήγαινε ένα όμορφο, καλοβαλμένο κορίτσι η @sophia_kontouka που ήταν εκεί και ως φωτογράφος της βραδιάς και ως blogger. Πάντα όταν κοιτάω σε μια παρέα τον άνθρωπο με τη φωτογραφική στο χέρι αναρωτιέμαι αν τον βγάζει και αυτόν κανείς. Την τράβηξα καναδύο φωτογραφίες με την κάμερα της, την έβγαλα και με το κινητό μου.

Σε αυτό το σημείο να πω ότι χρειάζομαι άλλο κινητό με άλλη κάμερα… η καριέρα μου στο blogging ή τουλάχιστον στο βραδινό blogging δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά έτσι. Τα έχω πει ήδη από το ταξίδι στην Brugge. Oι φωτογραφίες ήταν χάλια και ευτυχώς που υπήρχε η Σοφία για να μπορέσω να ντύσω καλύτερα τούτο το post.

Λίγο πριν το τελείωμα ευτυχώς με βρήκε η @just_electra γιατί εγώ δεν την είχα εντοπίσει παρόλο που είχα κατά νου να την γνωρίσω. Κάποτε είχαμε έναν συντονισμό σε μια σούπα και έναν α-συντονισμό να μιλήσουμε μετά. Και χάρηκα πολύ και ας μην προλάβαμε να ανταλλάξουμε περισσότερα από κάτι γρήγορα για σούπες. Ηλέκτρα δίκιο είχες, δεν έχει.

Με τη @mamaReggina πάλι … τα λέγαμε, τα λέγαμε και δεν καταφέραμε εγκαίρως να ανακαλύψουμε μεγάλη κοινή αγάπη. Θα μου πεις βέβαια καλύτερα γιατί μετά αυτή η συζήτηση δεν θα τελείωνε ποτέ 🙂

Η βραδιά είχε και πολλά άλλα ονόματα, πρόσωπα, χαμόγελα και τσιτ τσατ. Συζητήσεις για παιδιά, για blog, συστάσεις, γνωριμίες.

photoCredit:λογικά κάποιος από το μαγαζί

@ioannasNotebook, @mama_petounia, @buzyMama.gr, @backtoworkMommy, @mikroSpitiStoLivadi, @polkaDotsLady, @marvelousMoms, @mariasLittleMen, @familives@happyShinyLife,   @likemotherlikedaughter@bliss SeekingMom, @myLittleWorld.gr, @funkyMama,@οiParamythenies, @parettyng, @mamangelic, @mamasstories  και συγνώμη για όσες ξέχασα να αναφέρω απλά ήσασταν τόσα πολλά καινούρια πρόσωπα στη ζωή μου και η ηλικία μου και η πρεσβυωπία μου δεν βοηθάνε σιγά σιγά 🙂 (εντάξει υπερβάλλω λίγο).

To φλουρί

momBloggersGr

photoCredit: @sofia_kontouka

Η πίτα με το φλουρί ήταν από το @zuccherino.gr και ήταν τέλεια. Είχε ωραίο άρωμα και καρύδι που πολύ μου έχει λείψει από τα κέικ γιατί στο σπίτι το έχουμε κόψει. H μικρή είναι αλλεργική.

Το μεγάλο δώρο που πολλές είχαμε λαχταρίσει, εκτός από την @mamasou που μόλις είχε γυρίσει από εκεί ήταν ένα ταξίδι στο Καρπενήσι.

Τυχερή η  @alexandra_thesmileymom. Διαμονή στο @avarishotel και φαγητό στο @paradeisos_mikro_horio.

Smiley mommy indeed

Καλό ταξίδι λοιπόν και όμορφη χρονιά, έτσι τυχερή.

Όμως και οι υπόλοιπες καθόλου με άδεια χέρια δεν φύγαμε…

Εγώ κέρδισα ένα μπαουλάκι από το @agrolicious.gr γεμάτο με μπάρες δημητριακών, μαρμελάδα και φουντουκέλα. Πολύ το χάρηκα γιατί άλλωστε πολλές φορές σας έχω μιλήσει για εκθέσεις ελληνικών γεύσεων. Έχω δοκιμάσει ήδη την φουντουκέλα και μου άρεσε πολύ επειδή είναι με κακάο και δεν είναι γλυκερή. Αυτό όμως που μου τράβηξε τρελλά την προσοχή, ήταν η κάρτα τους (γιατί σας είπα είμαι του περιτυλίγματος). Είχε ένα εξαιρετικό γραφιστικό και ήταν από χοντρό χαρτόνι #myFavourite. Είναι από αυτές που κρατάω.

Το άλλο δωράκι ήταν ένα όμορφο βελουτέ scranchie και κοκκαλάκια για τα μαλλιά από το @starflings. Εντάξει, αυτό με το που το είδα, την ήξερα την τύχη του … Ώπερ και εγένετο. Την επόμενη το πρωί τα κορίτσια μαλώνανε ποια θα πάρει ποιο κοκκαλάκι … και η Μέλια μου ζήτησε να πάμε και στο μαγαζί. Starflings, we are coming

τα υπόλοιπα δώρα ήταν από:

@amelliehandmadebeauty
@bioselect_official
@busy_mamas_creations
@efzincreations
@elenakokkalidou_lashes
@massagio.gr
@esselia.gr
@flyingtigergr
@insta.art.ready
@kapparithissio
@kokorikoshoes
@littlemiraclesgr
@littlesecrets_naturalcosmetics
@mamareggina
@myikona_lab
@polkadotslady

Και φυσικά @myFavourites.gr

Κάποια στιγμή το κουτάκι που είχα φτιάξει έφυγε μαζί με όποιον το κέρδισε και θυμήθηκα τα κορίτσια μου στο σπίτι που μου έλεγαν να μην το δώσω γιατί τους άρεσε πολύ. Το κέρδισε η @sofia.therainbowplaysmusic. Μια από τις δύο εγκυούλες που βρισκόταν στη γιορτή. Ελπίζω να το βολευτεί αν και το πρώτο που σκέφτηκα μόλις το έμαθα ήταν ότι είχα αρωματίσει λίγο το κουτί. Που να το ήξερα ότι θα πάει σε έγκυο… Ελπίζω να μην την ανακάτεψε.

Το άρωμα πάντως που είναι ο ορισμός του σαπούνι-πούδρα ήταν το Summer by Kenzo που δεν κυκλοφορεί πια. Όποια κέρδισε το δώρο από  @esthiraromata προτείνω να το δοκιμάσει.

Έκατσα μέχρι αργά στη γιορτή αλλά όχι και μέχρι τελευταίου τέλους όπως το ‘χω χούι.

Ακούσαμε λίγο ιστορία του blogging και μιλήσαμε για εποχές που δεν υπήρχε instagram, to fb δεν κυριαρχούσε και τα blog είχαν πολλά σχόλια κάτω από τα post. Και πως, οι λίγες blogger του τότε σιγά σιγά έγιναν μια μεγάλη κοινότητα και real life φίλες πολλές από αυτές.

photoCredit: λογικά κάποιος από το μαγαζί πάλι

Έλειπαν όμως και κάποιες, άλλες αρρώστησαν και άλλες δεν μπόρεσαν. Missed you πάντως @iprigipessa. Μια επόμενη φορά ελπίζω να σας γνωρίσω και τις υπόλοιπες από κοντά.

Φεύγοντας, εκεί ανάμεσα σε δύο κτίρια στη Σοφρωνίου πρόσεξα και ένα άλλο πολύ ωραίο σημείο, τελείως εξωτικό έτοιμο για ποτά καλοκαιράκι ή χειμώνα αγκαλιά με τη σόμπα. Η ταμπέλα έγραφε The place by cocomat. Δεν το ήξερα ότι το αγαπημένο μου brand έχει και μπαράκι !!! Άμα κυκλοφορείς μαθαίνεις.

photoCredit: Α! μπα… και άλλο ένα δικό μου photcredit.

photoCredit: @sofia_kontouka

Γύρισα από το χορό, έβγαλα τα σκονισμένα μου γοβάκια και πήγα να σκεπάσω τις μικρές όπως πάντα. Η Μέλια μισοξύπνησε και μουρμούρισε κοιμισμένα Μαμά κέρδισες το ταξίδι?
-Όχι αγάπη μου κέρδισα άλλα δώρα, θα σου δείξω αύριο.

Την επόμενη είχα μια χαρά για τη βραδιά, μια χαρά για τα δώρα, μια έννοια το instagram και τι να ανεβάσω. Kαι θα καθόμουν όλη μέρα κουκουλωμένη μπλίκι μπλίκι με το κινητό αν δεν είχα και δουλειές. Η άμαξα ξανάγινε κολοκύθα.

 

 

Ήταν υπέροχα
Nice 2 meet you all
Καλή, όμορφη και δημιουργική χρονιά να έχετε
Ciao

 

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)