DIYΚαλοκαιρινή, Ανάγλυφη διακόσμηση σε πέτρες

Καλοκαιρινή, Ανάγλυφη διακόσμηση σε πέτρες

Καλοκαιράκι έχουμε, διακοπούλες πάνε, διακοπούλες έρχονται και μαζί με τα μαγιώ κρατάμε πάντα και μερικές δημιουργικές ‘εγρασίες’ (που έλεγαν πιο μικρά τα κορίτσια). Για εκείνες τις ώρες που έχεις φάει παγωτό, έχεις ξαναφάει παγωτό, ζητάνε πάλι παγωτό, έχεις τελειώσει από τη θάλασσα και περιμένεις χαλαρά να βραδιάσει.

Για φέτος το μαγικό, δημιουργικό μας τσαντάκι έβγαλε ανάγλυφη ζωγραφική σε πέτρες με 3d Paint.

Στις διακοπές γεμίζω σιγά-σιγά τα βαζάκια μου με γυαλάκια της θάλασσας και τα κορίτσια μαζεύουν ένα σωρό πέτρες.
Πέτρες που ξεδιαλέγονται, επιστρέφονται και όσες καταλήγουν στο σπίτι έχουν χάσει κάτι από τη μαγεία που είχαν όταν τις βρήκαμε. Σκέφτηκα λοιπόν ότι μπορούμε να τις κάνουμε ένα πιο όμορφο, προσωπικό σουβενίρ και τις συνδύασα με τις ανάγλυφες μπογιές μου.

 

Στη βαλίτσα έβαλα κάτι που λέγεται 3d paint, dimensional paint, puffy paint, τρισδιάστατη μπογιά ή περίγραμμα. Μικρά μπουκαλάκια παχύρευστης μπογιάς με στόμιο. Κάνεις το ανάγλυφο σχέδιό σου και αφήνεις να στεγνώσει για κάποιες ώρες.

 

 

 

Αν είσαστε diy τύποι μπορεί να τα έχει πάρει το μάτι σας, σε οδηγίες για το πως να φτιάξετε αντιολισθητικά καλτσάκια.

Το υλικό αυτό γράφει καταπληκτικά. Υπάρχουν πολύ όμορφα, ζωντανά χρώματα που μεταμορφώνουν κάθε πετρούλα. Κάνουν για καλλιτεχνικούς τύπους και μη.

Έχω δει φωτογραφίες από εκπληκτικές ζωγραφιές επάνω σε πέτρες αλλά προφανώς δεν μπορεί να τις κάνει ο καθένας μας. Με τις ανάγλυφες μπογιές ακόμη και με απλές βουλίτσες ή γραμμούλες, οι πέτρες σου, φαίνονται πολύ ωραίες. Αν το χέρι σου πιάνει και κάτι παραπάνω ακόμη καλύτερα, γράφεις όνομα, μήνυμα ή κάνεις ζωγραφιά.

Τα μπουκαλάκια είναι μικρά, ελαφριά και δεν πιάνουν χώρο. Πολύ βολικά για ταξίδι και δεν χρειάζεται να πάρετε πολλά χρώματα. Ακόμη και με δύο αποχρώσεις που δένουν ωραία μεταξύ τους μπορείτε να δημιουργήσετε. Άλλωστε τα ίδια χρώματα ανάλογα με το φόντο προβάλλονται διαφορετικά. [Δείτε πως φαίνονται τα ίδια χρώματα από πέτρα σε πέτρα στις φωτογραφίες του post] Εμένα για να πω όλη την αλήθεια, δύο δε με φτάνουν, έχω ένα φετίχ με τα χρωματολόγια.

Που βρίσκεις αυτά τα ωραία χρώματα?

Σε μαγαζιά με είδη χόμπι.
Τα δικά μου είναι μάρκας Decopatch και Pebeo.

Τα Decopatch έχουν όμορφα και πλούσια χρώματα και τα παίρνω από τα MAX STORES.

Τα Pebeo έχουν μεγάλη ποικιλία και εφέ χρωμάτων αλλά δυστυχώς τα έχω βρει σε τυχαία βιβλιοπωλεία.

Ανάγλυφες μπογιές έχει και στο IKEA. Μόλις πήρα αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμη. Τις κρατάω για τα παιδιά στις επόμενές μας διακοπές. Σίγουρα θα τους αρέσουν τα εκκεντρικά χρώματα και θα αφήσουν στην ησυχία τους, τα δικά μου πιο muted τόνων σωληνάρια. Όπως καταλαβαίνετε έχω και εγώ τα δικά μου παιχνίδια.

Αν έχεις όρεξη να πας τις δημιουργίες σου ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να προσθέσεις στη βαλίτσα ανεξίτηλους μαρκαδόρους για μικρές λεπτομέρειες, και μια UHU για να συνθέσεις ότι σου φέρει η έμπνευση όπως:
  • Κοχύλια
  • Πετραδάκια
  • Σχέδια με κόλλα πασπαλισμένα με άμμο

Η δική μας έμπνευση έφερε κομμάτια δαντέλας από παλιά μπομπονιέρα.

Και η ίδια έμπευσή με έκανε να σκέφτομαι ότι θα ήθελα πολύ να τις δω σε κάποια εκδήλωση, γάμο ή βάφτιση. Τι ωραία που θα ήταν μια μικρή πέτρα με ένα σύμβολο, όνομα ή αρχικό πάνω στο τραπέζι… Και επειδή εγώ έχω κλείσει με τέτοιες εκδηλώσεις το λέω σε εσάς. Και αν δεν μπορείτε να κουβαλάτε τόσες πέτρες από τις παραλίες σας λέω ότι πουλάνε και έτοιμες.

Στις διακοπές, άρεσαν πολύ οι πετρούλες στα παιδιά της γειτονιάς. Όταν ξεκίνησα να ‘παίζω’ τις ζητούσαν και δεν ήθελα να τις αποχωριστώ, έτσι προτείναμε σε κάθε παιδάκι να διαλέξει την δική του πέτρα από τη θάλασσα και να μας παραγγείλει χρώματα και σχέδιο. Ένα μικρό αναμνηστικό διακοπών.

To make a long story short … τι χρειάζεται στη βαλίτσα?
Τουλάχιστον 2 μπουκαλάκια ανάγλυφο χρώμα.

Σας πρόλαβα για να δημιουργήσετε στις διακοπές σας ?
ελπίζω…
Ciao

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)