DIYτο πιο γλυκό Ζαχαρωτό
marshmallow costume

το πιο γλυκό Ζαχαρωτό

Φέτος το καρναβάλι η μικρή Μέλια (7) είπε…’Μαμά θέλω να ντυθώ ζαχαρωτό’
Χμ…ζαχαρωτό ??? και πως το έχεις φανταστεί αγάπη μου? τη ρώτησα. Eίπε ότι σκεφτόταν να τυλιχτεί με ένα χαρτόνι, να κρεμάσει σακουλάκια με ζαχαρωτά και να κερνάει τον κόσμο.

Με πήγε πίσω 20 χρόνια και μου θύμισε την πιο τέλεια στολή τάβλι, η οποία ξεκίνησε με μια παρόμοια σκέψη που θύμιζε καφενείο αλλά τελικά εξελίχθηκε σε κάτι πολύ κομψό, ότι πρέπει για φοιτήτρια που ξημεροβραδιαζόταν στο καφέ έξω από τη σχολή. Εντάξει το αστειάκι αν παίζω πόρτες ή πλακωτό είχα βαρεθεί να το ακούω. Αν ποτέ πάντως βρω που είναι θαμμένη αυτή η στολή, σίγουρα θα της χαρίσω ένα post γιατί το αξίζει. Μια φωτο και την ιστορία. Πως, μιλώντας στο τηλέφωνο και κοιτώντας μια ανοιχτή σιδερώστρα, σου έρχεται μια ιδέα και σε μισή μέρα εξελίσσεται σε κάτι πραγματικά ωραίο.

Αφού ξεπέρασα την αναπόληση, άρχισα να σκέφτομαι πως μπορούμε να κάνουμε τη μικρή μας ζαχαρωτό.
Ομολογώ ότι καταπληκτικές ιδέες, κομψές τουλάχιστον δεν είχα, νομίζω όλες φέρνανε σε περίπτερο. Στη συζήτηση εμφανίστηκε και η Μυρτώ (10) η οποία τρελαίνεται για DIY  hacks και είπε ‘Μαμά άσε, θα βρω εγώ’. Και βρήκε.

Βρήκε ένα βιντεάκι από τη Sarah beauty corner με καταπληκτικές ιδέες για να ντυθείς ζαχαρωτό ή καραμέλα.
Το είδαμε και ενθουσιαστήκαμε. Πήραμε ιδέες, σκεφτήκαμε τι υλικά είχαμε σπίτι και ντύσαμε τη μικρή μας το πιο γλυκό ζαχαρωτό.

Οι ιδέες κάνουν και για μικρά και για μεγάλα κορίτσια.

Για να κάνεις και εσύ τα δικά σου χρειάζεται:

  • να δεις το video
  • ένα πιστόλι σιλικόνης
  • πολλά πολλά ζαχαρωτά

στη συνέχεια σκέψου τι υλικά έχεις στο σπίτι και συνδύασε τα.

Εμένα μου αρέσουν πολύ οι ιδέες μέχρι το 12ο λεπτό.
Σε αφήνω να το δεις και σε περιμένω να γυρίσεις για σου πω τα δικά μας.

◈ Πως φτιάξαμε τη δική μας στολή

Ξεκινήσαμε να κάνουμε φούστα με ζαχαρωτά αλλά ιδέα στην ιδέα καταλήξαμε ότι το κεντρικό μας κομμάτι θα είναι ένα πέπλο, το οποίο φτιάξαμε με ένα μεγάλο κομμάτι τούλι που είχαμε από το γάμο της ξαδέρφης μου και το γεμίσαμε ζαχαρωτά. Ήταν τόσο εκπληκτικό που αποφασίσαμε να μη βάλουμε ζαχαρωτά και στη φούστα της.

Το πέπλο το στηρίξαμε σε έναν κότσο και το συνοδεύσαμε με ένα κοκαλάκι με καραμέλες.
Φτιάξαμε επίσης ένα δαχτυλιδάκι-ζαχαρωτό. Σε ένα από τα άπειρα δαχτυλιδάκια-μπιχλιμπιδάκια κολλήσαμε με σιλικόνη ένα marshmallow.


Εκτυπώσαμε σε χαρτί για σιδερο-αυτοκόλλητα μια φωτογραφία με καραμέλες και την τυπώσαμε μπρος πίσω σε μια λευκή μπλούζα.
Νόμος του Mέρφι η πίσω μεριά βγήκε τέλεια η μπροστά όχι και τόσο. Ήταν σαν αποδεκατισμένα ζαχαρωτά.

Και έτοιμο το καραμελάκι μας…. Πήρε ένα πουγκάκι γεμάτο ζαχαρωτά να κεράσει τις φίλες της, ένα ραβδάκι lollipop και έφυγε ως νεράιδα των ζαχαρωτών για το πάρτυ.

Αυτό που δεν είχαμε υπολογίσει καλά ήταν πόσο βάρος αποκτούν πολλά ζαχαρωτά μαζί, κάτι που δεν  καταλαβαίνεις όταν τα κρατάς στο χέρι. Όταν όμως όλο αυτό πέφτει στο κεφαλάκι σου μετά από λίγο κουράζει. Έτσι το πέπλο παρόλο που δεν του φαινόταν την κούρασε γρήγορα. Την επόμενη φορά θα το κάνουμε πιο κοντό και ελαφρύ και θα ρίξουμε το βάρος στη φούστα.

 

 

 

 

Μα δεν είναι τόσο cute και εύκολο ??

Ciao

 

 

Υ.Γ. Αμέσως μετά την ανάρτηση αυτού του post ανακάλυψα ότι δύο χρόνια πριν η Callie από το www.anthomeli.gr είχε αυτή την ίδια ιδέα με έμπνευση από το ίδιο video με τη βοήθεια της δικής της κόρης με πολύ ωραίες πρακτικές και αναλυτικές οδηγίες. Μπορείτε να πάρετε όλες αυτές τις πληροφορίες εδώ

Εγγραφή

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για τα καινούρια μου άρθρα.

    Your Email (required)