Αλμυρό Κέικ  image
Κάθε απόγευμα σπάμε το κεφάλι μας με την κόρη μου τι να φτιάξουμε.. Τι να φτιάξουμε για να δημιουργήσουμε, τι να φτιάξουμε για να φάμε.
Βρήκα λοιπόν την ιδέα για αλμυρό κέικ πολύ καλή... Τρώγετε για απογευματινό, τρώγετε και για βραδυνό. Η πραγματικότητα είναι ότι το φτιάχνουμε για απογευματινό και μετά έτσι ζεστό και φρέσκο που είναι το τρώμε μέχρι το βράδυ... :)

Η συνταγή λέει:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι         
- 3 αβγά                        
- 3 κεσεδάκια με αλεύρι (από το γιαούρτι)
- 1 baking powder
- 1/2 κεσεδάκι λάδι             
- 100γρ. παρμεζάνα      
- ψιλοκομμένο μαιντανό     
- κομματάκια ελιάς

Ανακατεύουμε γιαούρτι - αβγά - αλεύρι. Συμπληρώνουμε το λάδι λίγο λίγο και μετά τα υπόλοιπα. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180. [για πιο αναλυτικά διαβάστε
εδώ]

Αρχικά κάναμε τη συνταγή με ελιές όπως λέει. Επειδή όμως η μικρή μου είναι μεγάλος φαν της ελιάς έτρωγε μόνο τις ελιές και μάδαγε το κέικ. Ετσι κόψαμε τις ελιές και βάλαμε ντοματίνια. Τώρα πετάει τα ντοματίνια και κρατάει το κέικ (ενώ της αρέσει η ντομάτα... μυστήρια τα παιδιά). Τα ντοματίνια ήταν πολύ λίγα σε μικρά κομμάτια και μου άρεσαν γιατί του δίνουν μια .. δροσιά να το πω? Τυράκι εννοείτε ότι έβαλα παραπάνω καθότι μεγάλη τυρού. Να σας πω ότι δοκίμασα και με άλλα αλμυρά τυριά αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο καλό όσο με την παρμεζάνα που του έδινε έναν ιδιαίτερο τόνο, αμέσως επόμενη επιλογή είναι ανάμειξη παρμεζάνας με κάποιο άλλο αλμυρό ή ιδιαίτερο τυρί όπως ρεγκάτο ή αλμυρή γραβιέρα.

Δοκιμές που θέλω να κάνω είναι: 
  • να αντικαταστίσω το αλεύρι με αλεύρι ολικής αλέσεως. Το έχω κάνει ήδη για τα γλυκά μας κέικ και είναι μια χαρά.
  • να προσθέσω καρότο (να δω τι θα μαδήσει...)
  • να βάλω φέτα αντί παρμεζάνα

Επειδή όμως φροντίζουμε και την παρουσίαση. . .Σε όλα μας τα κέικ πρώτα χρησιμοποιούμε μέρος του μίγματος για φόρμες cup cakes (κάνουμε καμιά δεκαριά) και το υπόλοιπο μίγμα στο κυρίως ταψί. Εκτός από πιο όμορφα τα cup cakes γίνονται και πιο τραγανά.
Ποιός θέλει μέση ? ποιός θέλη άκρη ?